Както подобава на производител на супреколи, Pagani не обявява нови модели често и поради това всеки от тях заслужава особено внимание. Компанията е известна с невероятните си модели, построени на границата на възможното, а тяхната ексклузивност ги прави още по-интересни. Днес почитателите на автомобилното инженерство имат повод да празнуват, защото италианците разкриха най-новата си суперкола.

Тя се нарича Huayra Roadster BC и нейният дебют идва на неочаквано място: в популярната мобилна игра CSR Racing 2. Пред публика Pagani Xuayra Roadster BC ще бъде показана в средата на август на изложение в Калифорния.

Колата има брутален 6-литров V12 двигател, сглобен от майсторите на тунинга AMG. Той произвежда невероятните 791 конски сили, които отиват директно в задните колела през 7-скоростна трансмисия. Теглото на Pagani Huayra Roadster BC е само 1.2 тона, което е по-леко от „стандартната“ Pagani XHuayra Roadster.

Цялата конструкция е изключително аеродинамична, а покривът се сваля. Интериорът е истинско произведение на изкуството, което комбинира кожа, кадифе, дърво и въглеродни нишки. Има дори и дисплей, но по всяка вероятност щастливите шофьори ще се вълнуват повече от пътя пред тях, отколкото от него.

Предполага се, че това чудо на четири колела ще бъде последната Pagani Huayra, която ще лети по пътищата на планетата, тъй като компанията обяви, че ще работи по нов модел. Ако искате да запазите това късче история, няма да ви е лесно – не само че Pagani Huayra Roadster BC струва 3.4 милиона долара, но всичките 40 произведени бройки вече са заявени.

Виж още: Извънземна архитектура: 9 невероятни проекта за колонии на Луната