Китайската компания за е-коли Byton ще се опита да постигне невъзможното: да създаде електрически SUV от висок клас с пробег над 400 км, който да бъде готов преди края на тази година. Той се нарича Byton M-Byte и ще трябва да се появи в продажби в средата на следващата година в Китай на цена от около 45 000 долара. В САЩ и Европа трябва да го видим през 2021 г.

Прототипът на е-джипа беше показан на CES 2018, а финалната версия не изглежда много по-различно. Кабината на колата е високотехнологична и в самия волан има вграден 8-инчов екран. Друг 48-инчов дисплей излиза от таблото, простирайки се от край до край. Byton твърди, че тези екрани са може би най-отличаващата се характеристика на модела. Те ще използват лицево разпознаване, за да идентифицират кой приближава или се вози в колата. Според Byton потребителският интерфейс на M-Byte е по-развит от всичко друго на пазара днес.

Базовият модел ще има около 270 конски сили, а е предвидена и по-скъпа версия с по-голяма батерия и задвижване 4х4. Целта на Byton е да предложи по-добра алтернатива на популярните Tesla Model 3 и Chevrolet Bolt.

Целите са амбициозни, но за разлика от други млади компании на този пазар Byton изглежда относително стабилно и има над 1600 служители, което вдъхва известно доверие.

Виж още: Tesla прави чистачки от бъдещето

Тагове: