Обикновено колите се движат по пътища, предназначени за това. Има такива, които са пригодени да се движат извън пътища и през пресечени терени. Range Rover обаче ни показа, че има автомобил, който е способен на нещо повече, а именно да изкачва стълби. Не какви да е стълби, а 999 последователни стъпала под 45-градусов наклон. Точно така, Range Rover Sport PHEV постави световен рекорд, като премина през 99 остри завоя, а след това изкачи 999 стъпала, водещи до скалата, известна като Вратите на Рая (от англ. Heaven’s Gate) в Китай.

Heaven’s Gate е арка, оформена по естествен път от скали в китайската планина Тянмен. Мисията е наречена “Предизвикателството на дракона” (Dragon’s Challenge), защото пътят до стълбите е оприличаван на дракон, който се увива около планината заради формата на завоите. Трудностите, които носят 99-те завоя по пътя към стълбите, както и самите 999 стъпала, могат да бъдат смъртоносни за всеки, който не внимава, разказват местните. Завоите са остри и повечето от тях са на върха на стръмен склон. Една малка грешка може да е фатална. Автобусите, които превозват туристи, се движат по този път с около 40 км/ч. 

Историческото изкачване прави Хо-Пин Тунг, който е професионален състезателен пилот - участвал е в 24-часовото състезание на Льо Ман и е бил тестов пилот във Формула 1. Това преживяване обаче надхвърля всичките му представи. Всички са казвали, че това е невъзможно да се постигне, но опитът има щастлив край и китайският състезател вдига победоносно ръце, макар и треперещи. Вижте повече: