Ако шофирате често, вероятно понякога ви се струва, че сякаш живеете в колата си. Renault има нов концептуален модел, наречен SYMBIOZ, при който колата и жилището са в пълна хармония.

Визията за автономната кола и свързания дом си дават среща тук по невиждан досега начин.

Renault SYMBIOZ е електрически автомобил, който обаче споделя енергията с дома чрез умна локална мрежа. Системата програмира различната употреба на тока, така че да захранва както колата, така и домакинските уреди, когато е нужно.

Самата кола може да бъде паркирана във физическата структура и представлява продължение на дома. Двата електрически мотора задвижват това невиждано чудо, когато е на път. Седалките се въртят свободно, така че да разговаряте лице в лице, докато колата се движи сама. Купето е пълно с различни технологии за забавление.

По проекта помагат още Ubisoft (виртуална реалност за автономно шофиране) и LG (интерфейс). Renault възнамерява да започне реални тестове на автомобила по-късно тази година, макар засега да не се знае дали ще видим в серийно производство модулната система от кола и дом.