Изпълнителният директор на Apple Тим Кук се появи във видеоанонса на Porsche за електрическия автомобил Taycan Turbo GT.

Porsche Taycan Turbo GT е най-мощният сериен автомобил, който марката някога е произвеждала. По време на премиерния видеоклип Porsche показа за кратко персонализираното приложение за кокпита на състезателния инженер за Vision Pro, което позволява на зрителя да гледа обиколките от гледната точка на пилота, придружени от ключова статистика и карта на пистата в 3D пространството.

В разговор с главния изпълнителен директор на Porsche Оливър Блуме Кук поздрави автомобилния производител за новия автомобил и подчерта потенциала на шлема Vision Pro за "преосмисляне на преживяванията на пистата".

"Добро утро, Оливър. Поздравявам теб и екипа на Porsche за новия рекорд, който поставихте с този невероятен нов автомобил. Точно такива изключителни постижения показват на света какво може да се случи, когато екип от невероятно отдадени хора се събере, за да пробие нова почва в една голяма идея. Porsche винаги е било известно с върхови постижения и ние се гордеем, че редица наши продукти играят роля в това, което правите, и е много хубаво да видим как Apple Vision Pro помага да се преосмислят изживяванията на пистата", казва Кук.

"Дълбоко вярвам, че пространствените изчисления имат потенциала да направят революция в почти всяка индустрия и вие показвате един от многото начини, по които Apple Vision Pro ще направи невъзможното възможно".

Изпълнителните директори отбелязаха партньорствата на своите компании през годините като например приложението Porsche и интеграцията на Apple CarPlay. Porsche често е сред първите автомобилни производители, които приемат и интегрират технологиите на Apple, като Apple CarPlay, собствено приложение на Apple Music, автомобилни функции в Apple CarPlay и следващото поколение CarPlay. Марката дори предлага аудиосистеми, оборудвани с CarPlay, съвместими с класическите автомобили Porsche, датиращи още от 60-те години на миналия век. Въпреки това появата на Кук във видеоклип за обявяване на продукт на друга компания е необичайна.

Снимка: Unsplash

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

 

Тагове: