Акциите на Intel се продават на най-ниската си стойност от май 2019 г., което е лоша новина за акционерите на компанията, но добра за спекулантите, които купуват и продават акции за много кратко време в търсене на бърза печалба.  

Тези спекуланти залагат на това, че акциите на компанията ще спаднат, и съответно бързат да ги продадат.

Ситуацията с Tesla обаче е точно обратната.

Въпреки че е компанията, чиито акции се продават най-краткосрочно на борсата, доброто представяне на Tesla тази година е значителен удар по спекулантите. От началото на годината 7.5 процента от акциите на Tesla са били продадени в търсене на незабавна печалба преди неизбежния дългосрочен спад. Проблемът обаче е, че акциите на Tesla са скочили с над 400 процента тази година, което е оставило доста горчив вкус в устата на онези, които залагат на дългосрочен срив. Всъщност по анализ на финансовата компания S3 Partners търгувалите срещу Tesla спекуланти са изгубили 27 милиарда долара тази година.

Според анализаторите Tesla е в уникално положение, защото, залагайки на бързия спад на акциите, спекулантите всъщност подхранват тяхната стойност в дългосрочен план. Това е така, защото спекулантите в едни момент неизбежно ще престанат да продават краткосрочно и ще задържат акциите, когато стане ясно, че стойността на Tesla просто отказва да тръгне надолу.

Други компании, чиито акции се продават краткосрочно, са американската Apple и китайската Alibaba.

Снимка: TNW

Виж още: Amazon желае отпечатък от вашата длан. Бягайте далеч

 

Тагове: