Audi добавя „салон на колела“ към скорошното си портфолио от концептуални електрически превозни средства, които са проектирани да представят визията на германския автомобилен производител за бъдещето на транспорта при автомобилите.

Новата концепция Urbansphere е предназначена за пътници в райони с много гъст трафик като например Китай, а основната му идея е да послужи потенциално като жилищно пространство и мобилен офис.

Подобно на предишните концепции за „сфера“ на Audi, които компанията започна да разкрива миналата година, автомобилът е проектиран да може да се управлява самостоятелно в повечето ситуации.

Най-новото превозно средство разчита на по-високи технологии от другите концепции, размивайки линията на голям кросоувър и миниван или „многофункционално превозно средство“, които създават повече пространство и са популярни в Китай.

„Дизайнерите и инженерите първоначално създадоха Audi Urbansphere за използване в китайски мегаполиси с гъст трафик, въпреки че концепцията е подходяща и за всеки друг столичен център в света“, казва Audi в съобщение. „В тези градски райони, където личното пространство е в особен недостиг, концептуалният автомобил предлага най-голямото вътрешно пространство от всяко Audi досега.“

Интериорът на Urbansphere продължава тенденциите от другите концепции на Audi. Той се отличава с модерен дизайн и технологично усъвършенствани функции като голям видео дисплей в предния инструментален панел на интериора на автомобила.

Терминът „сфера“ има за цел да символизира вътрешното пространство на превозните средства за водачи и пътници, според визията на Audi.

Автомобилните производители рутинно използват концептуални превозни средства, за да преценят интереса на клиентите или да покажат бъдещата посока на превозно средство или марка. Превозните средства не са предназначени за продажба към крайни потребители.

Снимка: Audi

Виж още: Направиха важна стъпка към мрежови комуникации, които не могат да бъдат хакнати