Илон Мъск засилва хайпа относно сглобената в Германия версия на Tesla Model Y, за която той твърди, че ще бъде революция в автомобилното инженерство. Електрическият SUV е първата кола на Tesla, която ще се продава само на пазарите в Европа и Китай, след като е била произведена на място там.  

Производственият капацитет, използван в тези нови заводи, дава възможност на Tesla да подобри технологията на Model Y, който в момента се произвежда само в калифорнийската фабрика за пазара в Северна Америка. Наскоро Мъск обяви, че заводът на Tesla в Берлин ще има най-добрите опции за боядисване на коли, така че да предостави максимална гъвкавост при избора на цвят за Model Y. Сега той загатна и за революция в дизайна на шасито, произвеждано в Германия.

„Берлинският Tesla Model Y не е за пропускане. Това е революция в инженеринга на автомобилното шаси (най-сетне)“, пише Мъск.

Той обяви още, че неговите инженери са успели да превърнат конфигурация от 70 части в Tesla Model 3 в само две части в Tesla Model Y. Този оптимизиран дизайн е само началото и технологията тепърва ще се подобрява в берлинския завод.

Tesla възнамерява да стартира производството на Model Y в новия завод през юли 2021 г.  

Снимка: Tesla

Виж още: Илон Мъск ще прибере 700 милиона долара от Tesla въпреки изцепките си

 

Тагове: