Трябва да признаем, че този път Илон Мъск трябва да обмисли доста добре отговора си в Twitter, защото според пост на Дейвид Коломбо в същата социална мрежа тийнейджърът е разкрил софтуерна уязвимост, която му позволи да поеме контрола над автомобили Tesla, намиращи се в различни точки на света. Твърдението по-конкретно е: „пълен дистанционен контрол на над 20 Tesla в десет държави и изглежда няма начин да се намерят собствениците и да им се докладва“. От Tesla все още не са потвърдили или отрекли съществуването на потенциалния проблем, но младият хакер побърза да сподели пред Bloomberg, че всъщност за тази уязвимост са виновни самите собственици.

Според Коломбо той е открил как да деактивира Sentry Mode - функция за сигурност, която използва многото камери на превозното средство, за да следи за натрапници. Освен това тя може да отваря вратите и прозорците, което означава, че потенциално може да се стигне до шофиране, без действително да е наличен ключът на въпросната Tesla. Странно, но все пак малкият гений има съвест: „Не, не мога да се намесвам на някой, докато шофира (освен да стартирам музика на максимална сила на звука или мигащи светлини) и също така не мога да карам тези (автомобили) Tesla дистанционно“, пише той.

Обзор на седмицата за всичко ново, случващо се в света на технологиите, игрите и развлекателната индустрия, можете да откриете в нашия подкаст HiCast.  
Последвай Instagram профила ни и прочети пръв най-интересните новини. 
Абонирай се за YouTube канала ни и гледай нашите технологични ревюта. 

Снимки:Shutterstock

Виж още: Мъж копае криптовалута направо със своята Tesla и е повече от доволен от резултата