След загатването на интериорни изображения на гама-версията на предстоящото слънчево електрическо превозно средство (SEV) миналия месец, Aptera официално дебютира пълния прототип пред публика в Сан Диего на събитието Fully Charged Live. Гама-версията сега бележи най-големия крайъгълен камък на Aptera, тъй като наближава производството на SEV през 2023 г.

Aptera извървя доста голям път за превръщането на слънчевите електрически превозни средства в реалност в САЩ. Като второ поколение модел на компанията тя представи своя флагман Aptera SEV в края на 2020 г., който скоро беше последван от три различни алфа-версии, съответно с черен, бял и сребрист метален екстериор.

В началото на 2022 г. базираният в Сан Диего стартъп започна да споделя напредъка на своята бета-версия на SEV, която в крайна сметка победи Tesla Model 3 и Audi R8 GT Spyder в драг надпревара. След бета-фазата компанията се премести в ново съоръжение с площ от 33 000 кв.м малко на север в Карлсбад, Калифорния, където ще бъдат построени предстоящите SEV коли.

В началото на август Aptera започна да загатва за най-новия си прототип – гама-версията. Първоначално започна с публикация в социалните мрежи с изображения на интериора, който предлага изчистен, минималистичен вид, допълнен с арматурно табло и централни екрани на дисплея. Видеозаписи, публикувани по-късно през август, дадоха на обществеността още по-отблизо поглед към гама фазата на колата на Aptera.

Сега получихме още по-добра представа за тази версия на SEV на Aptera както отвътре, така и отвън по време на Fully Charged Live, което се провежда в родния град на стартъпа Сан Диего.

Aptera казва, че гамата скоро ще бъде последвана от делта-прототипи, които ще бъдат производственият дизайн, преди слънчевите електромобили да започнат да се сглобяват пак тук, в Южна Калифорния. В момента Aptera има над 32 000 резервации за своя водещ SEV, което представлява над 10 000 нови резервации от май. Все пак сумата за резервация е едва 100 долара, което не е такава голяма инвестиция.

Стартъпът казва, че остава на път да започне мащабното производство през 2023 г.


Снимка: Aptera

Виж още: Този футуристичен автомобил смята да обезсмисли Tesla (ВИДЕО)