Toyota ще представи новия RAV4 след малко повече от две седмици. На тазгодишното автоизложение в Ню Йорк ще видим петото поколение на емблематичния кросоувър. Това е и първата значима промяна в RAV4 от 2013 година насам.

Със сигурност това ще е офанзивата на Toyota в сегмента на компактните кросоувъри, където Honda се радва на огромно внимание в момента. RAV4 ще има задачата да се пребори с блестящото CR-V, което беше представено през миналата година. Все още няма много детайли за новия RAV4 освен няколко снимки. Силуетът на новия модел не изглежда много по-различен от този на предишния, но се очаква екстериорният дизайн да се отличава с по-агресивни и остри ъгли, заимствани от по-малкия модел Toyota CH-R.

В интериора очакваме повече пространство и повече удобства за семейството. Както повечето автомобили от SUV сегмента напоследък, най-вероятно ще видим повече функции като USB портове отпред и отзад, както и слотове за таблети. След като Toyota официално обяви, че ще имплементира Apple CarPlay в автомобилите си, очакваме RAV4 да не бъде изключение.

За двигателите, които ще задвижват RAV4, също няма детайли, но това е още един фактор за опониране на Honda CR-V. Очакваме новата Toyota с бензинови двигатели и хибридни системи. Въпреки че CR-V също беше представен с хибриден вариант, той не е наличен по цял свят. Това може да наклони везните в полза на RAV4.

Тагове: