По време на автошоуто в Ню Йорк, Volvo получи поредното си престижно отличие. След като XC40 стана автомобил на годината за Европа, а ХС60 получи отличието SUV на годината за Северна Америка, последният стана и Световен автомобил на 2018 година. Модел на Volvo за първи път печели тази международна награда.

Президентът на Volvo Cars, Хакан Самуелсон, не скри задоволството си, че усилията на компанията му и инвестициите се отплащат. Въпреки сериозната конкуренция, особено в този сегмент, Volvo показва, че има всичко необходимо за всеки клиент. Самуелсон получи и отличие за личност на годината, малко по-рано тази година, заради огромния си принос за развитието на компанията.

Новото ХС60 се хвали и с това, че е най-сигурният автомобил до момента, а тестовете на международната организация Euro NCAP го доказват. Системата за автоматично прилагане на спирачки, както и автономното поемане на контрол над волана, са усъвършенствани, за да може да се избегне напълно евентуален сблъсък или поне да се смекчи максимално. Помощта за водача не е ограничена до тук. Присъства система за предотвратяване на сблъсък с насрещно движещ се автомобил, както и разбира се, асистент за мъртвата зона (сляпа точка).

Гамата от двигатели на модела също може да задоволи всяко желание. Имаме бензиновия Т5 с 250 к.с. и задвижване на четирите колела, а за почитателите на дизела, са налични популярните D4 и D5, захранвани от съответно 190 и 235 к.с. Новото ХС60 се предлага и с Plug-in хибрид система с 4-цилиндров бензинов двигател и електромотор. Общата им мощност е 407 к.с., а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 5.3 секунди.

Наградата за Volvo XC60 е поредното потвърждение, че имаме лидер в най-бързоразвиващия се сегмент – този на компактните кросоувъри. Той печели с визия, функционалност, свързаност и разбира се, безопасност. На вас трябва ли ви нещо повече от ежедневна кола?

Тагове: