Още един вицепрезидент на Tesla напусна компанията тази седмица, с което за последните седем дни общият брой на тръгналите си вицепрезиденти стават трима.  

Най-напред крак повлече Питър Хоххолдингер, към днешна дата бивш вицепрезидент по производствената дейност. Миналата седмица той си тръгна от Tesla след повече от три години в компанията. Неговата дестинация – младата компания за е-коли Lucid Motors. След него "сбогом" на Tesla каза Ян Омике, който бе вицепрезидент за Европа.

Масовият отлив на високопоставени служители се завършва от Стийв Макманус, който напусна позицията си като вицепрезидент по инженерната дейност. Макманус бе в Tesla за четири години, а преди да се присъедини към компанията за е-коли, той бе прекарал над двадесет години в европейски автопроизводители.

Засега Tesla не коментира съвпадение или случайност са трите рокади.

Интересно ще бъде да видим какво ще се случи оттук насетне, имайки предвид, че тримата разполагат със завиден автомобилен опит. Tesla по традиция комбинира хора от традиционния автобизнес с такива от технологични компании. Последните развития означават, че фокусът върху автомобилния опит може да се измества. Вероятна причина е вътрешен конфликт и трудност с адаптацията за такива специалисти в среда, която изглежда насочена към динамичните високотехнологични практики.

Със сигурност напускането на тримата шефове ще бъде значителна загуба за Tesla, но това може би е за тяхно добро, ако динамичната бизнес среда не е била за тях.

Виж още: Електрическите автомобили в Европа задължително със сигнализираща система

 

 

Тагове: