По данни на Националния статистически институт през 2014 година близо 1 милион българи са поръчвали или плащали стоки и услуги чрез Интернет. За последните 10 години броят на нашите съграждани, пазаруващи в глобалната мрежа, е нараснал близо 16 пъти, а общата стойност на онлайн продажбите – над 20 пъти. 

Най-новата услуга на Транскарт Файненшъл Сървисис (ТФС) се нарича виртуален номер за плащане в Интернет. Всеки притежател на кредитна карта trans.card MasterCard или дебитна карта trans.cash Debit MasterCard може да си създаде временен виртуален номер към своята картата, като определи самостоятелно лимита за плащане и срока на валидност на този номер. При плащане в Интернет вместо да въвежда реалния номер на картата си, клиентът може да ползва създадения виртуален номер. По този начин, независимо че плащането ще се извърши с пари от картата на клиента, реалният номер на тази карта ще остане недостъпен за потенциалните измамници.  

Иновацията на Транскарт Файненшъл Сървисис е една крачка напред в сравнение с виртуалните карти, предлагани на пазара. В повечето случаи при издаването на тези виртуални карти се изисква посещение в офис на издателя. Единствено ТФС предлага възможност създаването и изтриването на виртуалните номера да се извършва изцяло онлайн, което отнема само няколко секунди и е напълно безплатно за клиентите на компанията.

Освен това, преди да се извърши плащане в Интернет, виртуалната карта трябва да се зареди с пари от разплащателната сметка на клиента или с пари в брой. При създаването на виртуален номер за плащане в Интернет клиентите на ТФС не прехвърлят и не блокират  пари от картата си. Съответно и при изтриване или изтичане на срока на валидност на виртуалния номер не е необходимо да се прехвърлят никакви суми обратно към картата.

А смятате ли, че е време да кажем сбогом на парите?