BlizzCon 2017 започна и без да губи време, едноименната компания направи няколко интересни обявления, свързани с най-популярните ѝ игри.

Ето ги и тях:

StarCraft 2 става безплатна

От 14 ноември стратегията StarCraft II ще бъде безплатна. Тази версия идва с кампанията Wings of Liberty и достъп до мултиплейър. Ако вече притежавате Wings of Liberty, ще получите Heart of the Swarm вместо нея.

World of Warcraft с нов експанжън и класически сървъри

Най-новият експанжън на World of Warcraft носи името Battle for Azeroth. Освен това компанията анонсира World of Warcraft Classic - "класическа" сървърна опция за ММО заглавието. По нея вече се работи и тя представлява опит да се върне усещането за начина, по който изглеждаше World of Warcraft първоначално.

Тази функция бе доста обсъждана и преди, но през 2016 г. компанията затвори частния сървър Nostalrius и обяви, че не възнамерява да се връща назад. Сега явно носталгията на феновете я принуждава да промени решението си.

 

Overwatch получава нов герой

Играчите на Overwatch получават нова и доста забавна карта с името Blizzard Land, както и напълно нов герой. Това е Мойра, която може да се телепортира навсякъде по картата и стреля с гигантски лазер, който едновременно убива враговете и лекува съотборниците.

Hearthstone ще има поредния експанжън

Blizzard анонсира поредния експанжън за HearthStone, който носи името Kobolds & Catacombs. Пакетът добавя цели 135 нови карти, легендарни оръжия за всичките девет класа и цяла нова сингъл плейър кампания.

Тя се нарича Dungeon Runs и според компанията не прилича на нищо, което сме виждали до момента в играта.