За новата игра на Rebellious Software - Rumble Rebels, venture капитала и българската game dev индустрия разговаряме с Павел Колев, CEO на студиото, който е гост в рубриката "Game интервю".

 

Здравей, би ли представил Rebellious Software?

В Rebellious експериментираме с микс от различни игрови жанрове в опит да доставим максималното социално изживяване. В момента сме десетина човека, като основно сме в София, но имаме хора и във Варна и Шумен. Официално оперираме от 2017, като в момента работим по новото си заглавие - Rumble Rebels - мобилно RPG, което отскоро е налично за сваляне за Андроид в някои държави.

 

В какъв тип игри се фокусирате?

След като първата ни масова игра - World of Myths, беше разработена за PC и мобилни устройства, сега фокусът ни е върху мобилните социални игри, където имаме малко повече експертиза и познания за пазара.Получихте venture капитал - вие сте едно от малкото български game dev студиа с подобен капитал - какво би препоръчал на колегите ти от бранша?

Да, получихме такъв капитал преди 2 години. За препоръка към колегите, работещи в големите гейминг студиа - нека опитат да рискуват малко повече и да започнат собствени начинания - не е толкова страшно, а съм сигурен, че има с какво да допринесат за развитието на индустрията у нас.Твоето наблюдение върху game dev индустрията в България?

Моето мнение предполагам се различава от това на повечето хора. Когато говоря за гейм индустрия в България, аз обикновено изключвам големите студиа, които имат офиси тук. Аз лично тях ги разглеждам като аутсорсинг компании. Ако ги изключим, то гейм индустрия в България, работеща по собствени проекти, почти няма. За съжаление в това отношение драстично изоставаме от всички държави около нас. Донякъде отдавам това на липсата на добър пример, който да подеме вълна от ентусиазъм и желание за развитие в индустрията. Липсата на капитал също играе роля.Разкажи ни за последната игра на студиото?

С Rumble Rebels миксираме Team Collector RPG (AFK Arena, Raid: Shadowlegends) и Casual Casino (Coin Master), с което постигнахме доста интересна комбинация, която не намерихме на пазара. В края на ноември пуснахме първоначалната версия на играта в няколко държави, като първоначалните резултати са повече от обещаващи. За тази игра решихме, че е по-добре да работим с издател с повече опит в маркетирането, и вече имаме подписано предварително споразумение с един от най-големите мобилни издатели.

Rumble Rebels: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rebellious.rebels&hl=en&gl=US

World of Myths: https://store.steampowered.com/app/907310/World_of_Myths/

 

Снимки: Rebellious Software