Никоя Xbox конзола не е завършена без поне една Forza игра, така че кога можем да очакваме да излезем на пистата с новите Xbox Series X или S? Microsoft вече анонсира нова Forza Motorsport за конзолата, но изглежда е възможно нейната поява всъщност да не бъде дебютът на рейсър поредицата за новото поколение.

Според нов слух още през 2021 г. трябва да видим Forza Нorizon 5, която да се появи преди следващата Forza Motorsport, нарушавайки традицията двете поредици да се въртят като дата за премиера.

Евентуалната поява на Forza Horizon 5 преди тази на основната симулация Forza Motorsport 8 може да изглежда малко странна, но в подобно развитие на нещата всъщност има логика. Студиото Playground Games, което прави поредицата Forza Horizon, се разшири значително през последните години (на него е поверена и дългоочакваната нова Fable игра) и има големи технически умения – ако някой може бързо да актуализира рейсър поредицата за Xbox Series X/S, това е то. Освен това започналата като по-лека аркадна алтернатива Forza Horizon серия в последните години задмина по популярност сериозната Forza Motorsport.     

Всичко това означава, че Microsoft би могъл лесно да лансира Forza Horizon 5 като следващото голямо ААА заглавие за новата си конзола, а не сме сигурни, че същото може да стане с Forza Motorsport 8.

Снимка: Microsoft

Виж още: PlayStation 5 на екрана на GBA е нещо, което трябва да видите (ВИДЕО)

Още от Play