Blizzard отнесе безпрецедентни критики след като приключи церемонията по откриването на BlizzCon с неочаквания и очевидно нежелан анонс на мобилна игра от поредицата Diablo.

Diablo Immortal е напълно ново заглавие във вселената на екшън ролевата серия, създадено от китайците от NetEase за мобилни устройства.

Цялото интернет пространство и социалните медии реагираха с универсална критика на играта. Силни думи бяха отправени и от самите присъстващи на BlizzCon, които се оплакаха, че мобилна игра като тази трудно оправдава билет за събитието на стойност стотици долари.

По време на Q&A сесията след анонса един фен попита дали "това не е подранила първоаприлска шега". Закачливата забележка бе стриймната на живо за хиляди зрители.

Появиха се и подозрение, че Diablo Immortal не е нищо друго освен преработена версия на собствената Crusaders of Light на NetEase. В YouTube, официалният трейлър на Diablo Immortal има 184 000 нехаресвания, натрупани за броени часове и е ясно, че новата игра има доста лошо начало.

Тагове: