Alien: Isolation 2 е игра, която много фенове на филмовата поредица и хорър жанра очакват, но засега ще трябва да поохладите ентусиазма си.

Студиото The Creative Assembly отрече да работи по продължението на играта, твърди Eurogamer, позовавайки се на свои източници.

Първоначално слухът започна от страниците на новия брой на списание Official PlayStation Magazine, след което се пренесе в социалната мрежа Reddit с над 600 коментара и продължи в известния гейм форум NeoGAF.

"Източниците ни твърдят, че след като приключи работата по Halo Wars 2, ще започне разработката на Alien игра, по която ще работят създателите на Alien: Isolation от The Creative Assembly", пише в списанието.

Известният с контактите си сайт Eurogamer обаче отрича това да е така. Според англичаните до момента работата по продължението на космическия хорър не е излязла от прототипна фаза и преди да видим нещо съществено, ще минат поне още няколко години. В момента студиото е ангажирано изцяло с Total War: Warhammer 2.

Самата Alien: Isolation излезе през 2014 г. и се превърна в хит с над два милиона продажби. Проследихме историята през очите на дъщерята на Елън Рипли.

Тагове: