След излизането на Angry Birds през 2009 година финландската компания Rovio видя голям потенциал в развитие на тази суперуспешна платформена игра. Оттогава насам няма година, през която да не видим поне една нова игра от поредицата. Птиците „камикадзе“ днес получиха своята най-нова версия – Angry Birds Stella. Тя е по-скоро ориентирана към дамската част от геймърите, където всички герои и обстановката са създадени, за да се харесат на нежните ни половинки.

Angry Birds Stella ни отвежда на пътешествие през Златния остров, тъй като ще се опитваме да се отървем от зелените прасета. В главната роля е Стела, розовата птица, която наподобява принцеса Леа във версиите за Междузвездни войни. Докато съществува основна предпоставка за една история, вие няма да видите нещо много различно от предишните игри.

Игралното изживяване е доста традиционно: ще хвърляте птици, които ще убиват прасета, за да печелите звезди. Вие също така ще отключвате някои допълнителни костюми за всеки характер.

Както винаги птиците ще имат някои нови способности и има няколко нови механики на игра. Но фокусът в тази игра изглежда, че ще бъде на това, че ще имате възможност да забавяте времето чрез задържане на пръст върху екрана, за да може да се прицелите по-добре.

Най-новата глава от историята на ядосаните птици включва поддръжка за Google Play Games под формата на постижения и единна класация, която в момента е доминирана от тестови профили на Rovio. За съжаление няма никакви признаци на save-ове в облака, нито от Google, нито от собствената система на Rovio! Но може би това ще се промени с последващи актуализации.

Първите няколко нива са без реклами, но след това бързо ще се „насладите“ на рекламните банери и видеоклипове, които не могат да се прескачат, докато не завършат. Разбира се, в бъдеще най-вероятно ще има опция за спиране на тези реклами, след съответното заплащане. Има вътрешни покупки, които ви позволяват да купувате монети, които да използвате за персонализация на героите ви и за използване на специални сили. Цените започват от 1,99 долара за 150 монети и достигат до 54,99 за 7500. Безплатния начин за печелене на монети е чрез играене, но той е доста по-бавен.

И тук Rovio са осигурили поддръжка на Telepods – физическите фигурки, които можете да „телепортирате“ в играта.

 

 

Може да изтеглите Angry Birds Stella от Google Play Store за Android и Apple App Stroe iOS устройства.