Assassin’s Creed: Valhalla и Watch Dogs Legion са първите две игри на Ubisoft, които ще се появят както на сегашните платформи, така и на тези от следващо поколение. Ubisoft рекламира Assassin’s Creed: Valhalla като 4K / 60fps и Watch Dogs Legion като 4K / 30fps за PS5 и Xbox Series X. Изглежда обаче, че тези две игри няма да работят в естествена 4K резолюция на тези конзоли.

Според сайта Beyond3D, Watch Dogs Legion работи с динамична разделителна способност на Xbox Series X. Играта може да върви с минимум 1440p, въпреки че има някои сцени, в които може да достигне естествена 4K резолюция. Или поне това показва първият анализ на разделителната способност от кадри от Watch Dogs Legion на Xbox Series X. По същия начин Ubisoft потвърди, че Assassin’s Creed: Valhalla ще работи с ъпскейлинг до 4K / 60fps на PS5.

Като се имат предвид приликите между PS5 и Xbox Series X, можем да предположим, че и двете игри ще работят с ъпскейлинг до 4K на двете конзоли от следващо поколение. Имайте предвид също, че не знаем графичните настройки, които тези игри ще използват.

Това по същество означава, че единствената платформа, която може да ги възпроизвежда в естествена 4K, е компютърът. И, честно казано, това всъщност не ни изненадва. Както вече знаем, Watch Dogs Legion е доста взискателна като параметри за естествена 4K графика. В 4K / Ultra с Ray Tracing Medium, карта като RTX2080Ti дори не може да достигне 30 кадъра в секунда.

Снимка: Ubisoft

Виж още: Влезте в главата на Batman

 

Тагове: