Bethesda съобщи, че съди Warner Bros. за мобилната игра по сериала Westworld, за която твърди, че използва кода на нейната Fallout Shelter.

Според TMZ, Bethesda съди Warner Bros. и Behavior Interactive, разработчика на играта. В съдебните документи Bethesda разкрива, че е сключила споразумение с Behaviour през 2014 г., за да работи студиото върху Fallout Shelter, преди Behavior да продължи да прави играта Westworld за Warner.

Fallout Shelter е симулация за управление на хора и сгради, която има симпатичен арт дизайн и където играете ролята на надзирателя. Трябва да държите живи обитатели на убежището, да се правите на Купидон, за да ги накарате да имат бебета, и когато можеш да изпращаш хората си в пустошта, за да събереш ресурси. Това изглежда така:

Westwork е симулация за управление на парк, която има симпатичен арт дизайн и където играете ролята на "Делос" и трябва да контролирате надземния свят от подземния бункер, създавайки двойки от AI домакини и съвпадащи гости, за да задоволите всяко тяхно желание. Това изглежда така:

И така, как Bethesda знаe, че Westworld включва кода на Fallout Shelter с изключение на аhem, повърхностни прилики? Защото същите грешки, които бяха в ранна версия на Fallout Shelter, сега също са в Westworld.

Bethesda иска спирането на Westworld и процент от печалбите.

Тагове: