За осма поредна година Blizzard Entertainment, една от най-успешните компании за електронни игри, организира събитие, изцяло посветено на продуктите ѝ. BlizzCon ще се проведе от 3 до 5 ноември. Разделено в три последователни дни, събитието успява да събере над 350 000 посетители от цял свят в Anaheim Convention Center, Калифорния. Феновете на World of Warcraft, Overwatch, Diablo, Starcraft и Hearthstone ще могат да се запознаят с екипите, създали любимите им игри, както и да научат от първа ръка какво ще се случва нататък във виртуалните светове на Blizzard.

Тази година, една от най-дългоочакваните новини е обявяването на новия експанжън за World of Warcraft. Играта прави своята 13-годишнина през този ноември и феновете дълго спекулираха какво ще е седмото допълнение на онлайн ролевото заглавие. Отделно ще се проведе световният финал за купата по Overwatch. Новата игра на Blizzard бързо набра популярност и стана хит след електронните спортове с награден фонд над 350 000 долара. Също така там ще се проведат множество други състезания, косплей и арт конкурси, както и шоу за таланти и филмов конкурс с теми от световете на компанията.

За всички останали, които нямаме късмета да се намираме в САЩ на BlizzCon, организаторите тази година предлагат т.нар. „виртуален” билет. Срещу скромната сума от 40 долара всеки би могъл да се наслади на събитието от креслото си, без да напуска удобството на дома си. По-интересното е, че може по всяко време да се включва през някои от хилядите камери, разположени там, и дори да взима участие в игри и томболи. Въпреки това церемонията по откриването на BlizzCon, както и някои от най-важните панели ще бъдат излъчени през стрийм в интернет - безплатно.