Ето ви една любопитна и противоречива новина - Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered е реална, но не включва мултиплейър.

По всичко личи, че година след като видяхме Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered, ни очаква още една преработена версия на популярния шутър. Офертата за Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered се появи на сайта на Amazon Italy във версии за PS4 и Xbox One. Играта е с цена 20 евро и премиерна дата 30 април.

По-обезпокоителното е, че играта очевидно няма да предлага онлайн режим. Мултиплейрът в Call of Duty по принцип е най-силният елемент от поредицата, да не говорим, че предишната преработена версия на Call of Duty 4: Modern Warfare също включваше опция за игра с приятели. Освен това ще бъде интересно да видим как Activision ще подходи към повторното издаване на противоречивата мисия No Russian, която разбуни духовете през 2009 г. В нея играчите контролират агент на ЦРУ под прикритие, който участва в терористична атака на летище в Москва.

В No Russian не е задължително да убивате цивилни и може да пропуснете цялото ниво без наказание, но това не попречи тогава тя да се превърне в сериозен скандал.