В последните няколко дни станахме свидетели на поредица от подобрени рекорди за най-бързо изиграване на Super Mario Odyssey, която за по-малко от 6 месеца стана втората най-популярна игра за всички времена на сайта Speedrun.com по брой на скоростни изигравания.

Проблемът е, че колкото и да са бързи, те пак отнемат малко повече от час. Ето защо Reddit потребител с прякора Gabriel3374 е направил услуга на всички проявяващи интерес към постижението геймъри, като е събрал актуалния рекорд от 1 час 3 минути 19 секунди в съкратено видео с дължина 33 минути 33 секунди. Това постижение, което само по себе си също е рекорд, е възможно благодарение на поредица редакции, чрез които са извадени всички анимации на събиране на предмети, влизане и излизане от платформи, победи на босовете, кътсцени, ненужни геймплей моменти и иначе непрекъсваеми анимирани сцени.

Въпреки големия успех на Super Mario Odyssey играта е включена в програмата Sumer Games Done Quick 2018 само като бонус заглавие.

Една от причините за това вероятно е именно фактът, че колкото и да е впечатляваща, играта има доста пълнеж, което я прави не толкова атрактивна за гледане.