Трудно е да не отбележим, че откакто Каз Хираи е главен изпълнителен директор и президент на Sony, компанията подобрява продуктите и услугите си в изключително много аспекти. 

Може би си спомняте, че заедно с анонса на Sony Ericsson Xperia Play, японците обявиха, че имат планове да разпространят PlayStation Suite платформата извън рамките на своите собствени устройства. Доскоро смятахме, че цялата концепция зад PlayStation за смартфони и таблети е по-скоро слаба, но Каз Хираи и компания изглежда имат планове да ни убедят в противното. 

По време на пресконференцията си на E3 Sony обяви, че HTC е първият официален PlayStation партньор на компанията. На сцената бе даден пример с HTC One X. Смартфонът разполагаше с PlayStation Mobile (новото име на PlayStation Suite) приложение и можеше да възпроизвежда игри, които а създадени специално за системата. 

Все още не разполагаме с по-детайлни особености, свързани с PlayStation Mobile. Не е ясно дали игрите ще се разработват стандартно за Android или разработчиците ще имат нужда от допълнително SDK. 

Sony обещава PlayStation сертифицираните устройства да предоставят най-доброто гейминг изживяване на пазара бързо след анонса. Ние пък обещаваме да тестваме платформата веднага, щом получим достъп до нея. 

 

Тагове: