Днес от Sony пуснаха подробна информация за новия софтуерен ъпдейт за PS4. Yukimura, както е наименованието на новата версия 2.50, носи още повече социална свързаност за феновете, а ето и подробности за промените.

Според официалната информация първата по-сериозна актуализация за тази година ще е налична „съвсем скоро“ и ще предложи широка гама от нови функции и подобрения, включително и Suspend and Resume функционалност, която позволява на геймърите да преустановят и след това да започнат играта почти мигновено с едно натискане на бутона за захранване.

Сред останалите подобрения е и високоскоростен 60 fps стрийминг в режими Remote и Share Play и подобрена интеграция на трофеите – конзолата автоматично заснема кадър от екрана в момента, в който играчът спечели трофей. По този начин играчите ще могат още по-лесно да споделят най-успешните моменти от игрите със своите PS4 приятели.

В допълнение с новия ъпдейт се добавя и функцията за добавяне на приятели от Facebook и възможност за споделяне на PS4 видео директно в Dailymotion.

Друга основна функция на Yukimura е възможността на събакаунтите да бъдат трансферирани в мастър акаунти посредством PS4. Това е в сила за всички геймъри, навършили 18 години. Функцията предоставя пълни права върху акаунта и запазване на досегашните трофеи и постижения. Играчите, навършили 18 години, ще бъдат ъпгрейднати посредством PS4 UI, като бъдат помолени да обновят информацията си, за да преминат към мастър акаунт.

Yukimura въвежда широка гама от подобрения, специално създадени, за да направят изживяването на PS4 още по-приятно. Тук се включват инвертирани цветове на екрана, преобразуване на текст в говор, уголемен размер на текста, удебелени шрифтове, опции за по-голям контраст на интерфейса, както и възможността за мащабиране на изображения. Потребителите ще могат да правят персонални настройки по бутоните на безжичния контролер DUALSHOCK 4, които да отговарят на личните им изисквания. Геймърите ще разполагат с възможности за контрол, които да отговарят най-точно на техните привички и начин на игра.

Системният софтуерен ъпдейт версия 2.5 за PS4 под кодово название Yukimura ще бъде достъпен съвсем скоро за всички геймъри в България.

Разбрахте ли, че Sony е продала над 20 милиона конзоли PS4

Тагове: