По-рано този месец Джулиан Търнър, запален колекционер на видеоигри, закупил нова партида заглавия за NES. Когато обаче се прибрал у дома, той установил, че е получил повече, отколкото предполагал: две от касетките с игри били пълни с наркотици.

Въпросните две игри с допълнително съдържание били Rollergames и Golf. Джулиан се усъмнил, когато видял, че копията били от PAL региона - Европа и Австралия, - което не е често срещано по магазините втора ръка в южния американски щат Джорджия. На външен вид касетките били по-тежки от нормалното и той решил да ги премери. Везната показала, че двете игри тежат с 50 процента повече, отколкото трябвало.

Мъжът развъртял винтчетата на гърба на касетките и намерил вътре четири лъскави и добре запазени пластмасови торбички. Когато отворил и тях, било време да се обади на полицията.

Още по-любопитно е, че цялата ситуация е уловена на живо, тъй като Джулиан често записва новите си находки и качва клиповете онлайн. Полицията засега не разкрива какви са наркотиците, но очевидно те са престояли там много време. Това е втори подобен случай, след като неотдавна колекционер откри в друго копие на Golf сума от 5000 долара, датиращи от 1985 г.

Ползвани ли са NES игри за контрабанда на наркотици между Съединените щати и Европа през 80-те години? Ами, може да се окаже доста вероятно, което дава още едно приложение на класическата ретро система.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

88 | 22.04.2019
Още от Play

"Отмъстителите: Краят" влиза в света на Fortnite

5 | 23.04.2019