Оказва се, че и най-новата версия на антипиратската защита Denuvo не представлява сериозна пречка пред компютърните пирати. Тя бе използвана в игри като 2Dark, Nier: Automata и Dead Rising 4 и бе добавена с пач към най-новата версия на Mass Effect: Andromeda, но вече е факт първата кракната игра.

Тя е 2D хорър приключението 2Dark, което използва 32-битовата версия на Denuvo. Според пиратите тя е по-лесна за кракване от 64-битовата версия, което обяснява защо 2Dark е първата кракната игра. Nier: Automata и Dead Rising 4 използват 64-битовата версия на защитата, така че ще бъде интересно да видим дали и тя ще бъде разбита и ако да - колко скоро.

Освен това ще проследим дали издателите и разработчиците ще премахнат Denuvo от своите игри, след като тя продължава да бъде заобикаляна. Към момента четири компании се отказаха от Denuvo, след като тя бе разбита: id Software (DOOM), Crytek (The Climb), Dampbuster Studios (Homefront: The Revolution) и Playdead (Inside). Denuvo често си навлича критика заради инвазивните си механизми спрямо персоналния компютър, особено когато тя така и не успява да опази играта.

Тагове: