Популярната заблуда гласи, че игрите са преди всичко за деца, но приходите от гейм индустрията за 2016 г. са всичко друго, но не и детски. По данни на нов доклад на SuperDatа Research секторът е генерирал 91 милиарда долара в световен мащаб.

От тях почти половината – 41 милиарда долара – се падат на мобилния гейминг, следвани от 26 милиарда долара за видеоигрите в търговската мрежа и 19 милиарда долара за безплатните онлайн игри. Според SuperDatа Research новите категории като виртуална реалност и геймърско видео съдържание са все още малки, но се очаква да растат през 2017 г. Трите най-хитови мобилни игри за годината са Pokémon GO, Clash Royale и Monster Strike. Интересът към дигиталните игри също нараства и през 2016 г. потребителите са похарчили 6.6 милиарда долара, за да свалят игри директно на конзолите си, съобщава Venture Beat.

РС геймингът продължава да се представя добре благодарение на интереса към безплатните онлайн игри, както и появата на ново поколение видео карти, които са с 40 процента по-мощни и с 20 процента по-икономични от своите предшественици.    

Виж още: Ето как да подкарате PlayStation VR на РС

Тагове: