Мултиплейър поддръжката в Google Play Games стана мулти-платформена, с нов SDK, който позволява на геймърите да се състезават, докато играят заглавия на устройства с iOS, Android или през уеб браузър.
Google обяви поддръжката за iOS (с Play Games SDK) на Game Developers Conference 2014. Новите услуги разширяват мултиплейър поддръжката за iOS (Apple), което позволява едновременна походова и в реално време мултиплейър игра на заглавия, които са съвместими както за iOS, така и за Android.

В допълнение към конкуриращия се и кооперативен мултиплейър режим, Play Games предлага и облачна синхронизация, записване и класации, така че играчите да имат възможност да сравнят резултатите си с други хора по целия свят.

Play Games SDK има още една нова услуга, която ще позволява на геймърите да си разменят виртуални обекти по време на игра. Разработчиците също така имат достъп до подобрени статистики, докато заглавията, в които има реклами ще видят ползите от Google Analytics.

Платформата Google Play Games дебютира за Android миналата година като част от първоначалния отговор на Game Center-а на Apple за IOS и OS X. Google добави и функции за синхронизиране на игрите между различните платформи, но със сегашните си действия компанията се стреми да разшири и мулти-платформения мултиплейър.

Тагове: