Рапърът 2 Milly заплашва Epic Games със съдебно дело заради това, че негов емблематичен танц, наречен The Milly Rock, е използван без разрешение във Fortnite. Разбира се, в света на популярната онлайн игра изпълнението е познато като платения танц Swipe it от сезон 5.

Това не е първият случай, когато изпълнител се оплаква от това, че познати движения са използвани във Fortnite без разрешение от създателите на играта. Онеправданите творци поискаха от студиото или да ги компенсира финансово, или да включи част от съответното музикално парче към танците като реклама.

Оказва се обаче, че в американското право няма съдебен прецедент за открадната хореография. Нещо повече, американското патентно ведомство отказва да приема подобни искове, защото смята, че всеки има свободата да се изразява чрез творческа хореография.

„В практиката има много случаи за нарушаване на права, свързани с музика, текст и звуци, но нищо по въпроса за открадната хореография“, казва специалистката по интелектуално право Мерилин Луис по CBS.

Друг известен изпълнител, който се оплака от това, че изпълненията му са намерили място във Fortnite, е Chance the Rapper.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Забраниха на Huawei да използва microSD карти в своите телефони

667 | 25.05.2019
Още от Play

Mortal Kombat 11 в твоята Tesla? Защо не

1 | 24.05.2019