Може и да не ви се вярва, но PlayStation 5 вече е на една година. В резултат Sony отбелязва първата годишнина на конзолата, като разкри десетте най-играни заглавия.

Едва ли ще ви изненада, че Fortnite взема първото място, следван от Call of Duty Black Ops – Cold War, FIFA21, NBA2K21 и Assassin’s Creed Valhalla.

ГЛАСУВАЙ за фаворитите ти в отделните категории на ECA 2021 до 30 ноември и СПЕЧЕЛИ феноменален OLED телевизор от Philips. А с него качественото забавление е гарантирано!

Втората половина на топ 10 класацията продължава с Destiny 2, MLB The Show 21, Spiderman Miles Morales, Demon’s Soul и NBA2K22. Тъжната истина е, че сред десетте заглавия няма нито един, който да е PlayStation 5 ексклузив. Spiderman Miled Morales е налична PlayStation 4, а Demon’s Souls е римейк на версия за PlayStation 3 отпреди повече от десетилетие. MLB The Show 21 пък е първата игра от бейзболната поредица, която вече не е PlayStation ексклузив и тази година е налична за други платформи.

Други популярни нови заглавия като Ratchet & Clank Rift Apart и Returnal, които са PlayStation 5 ексклузиви, не намират място в класацията. Това е така, защото тя е подредена по общия брой прекарани часове и повечето игри в нея са мултиплейър заглавия. За сравнение колкото и да е добра, Rift Apart е с продължителност 20 часа.

Успоредно с най-играните PlayStation 5 игри Sony припомня, че през последната година са придобили три нови студиа - това са финландците Housemarque, които създадоха Returnal; Bluepoint Games, които направиха римейка на Demons Souls за PlayStation 5, и нидерландците от Nixxe, които ще помагат за бъдещите РС портове на PlayStation игри.     

Снимка: Sony

Виж ощеХакери отбелязаха първата голяма победа срещу защитата на PlayStation 5