След не особено радушния прием на Mass Effect: Andromeda, BioWare се нуждае от нещо впечатляващо, за да си върне доверието на феновете, и фентъзи поредицата Dragon Age е закономерен избор за това.

И докато новата игра от нея практически е сигурна, интересното е, че тя най-вероятно няма да бъде част от основната структура на поредицата.

"Проектът Dragon Age се случва, това е сигурно. Но тя не е потвърдена като четвърта основна игра в серията", написа в Twitter творческият директор на фентъзи ролевата игра Майк Лейдлоу.

Слуховете твърдят, че студиото ще работи по спин-оф игра с името Dragon Age, и фактът, че тя все още не е потвърдена официално, ни навежда на мисълта, че се касае за страничен проект, а не ясно продължение. Всъщност канадците опитаха нещо подобно с Mass Effect: Andromeda и в това няма нищо лошо. И двете поредици на този етап са поизтъркани, затова, ако бъде реализирана добре, една спин-оф игра встрани от основния канон - например в по-различен жанр или пък с по-сериозни промени в геймплея - само може да освежи марката Dragon Age, докато дойде неизбежното продължение.

Най-четени
Всички

Huawei към Тръмп: „Не искаш да ни караш да се конкурираме с Google”

289 | 19.08.2019
Още от Play

Syfy спира сериала "Криптон" след 2 сезона

31 | 18.08.2019