Бони Рос, генерален мениджър в 343 Idustries, обяви детайли около бъдещето на една от значимите и популярни поредици в света на електронните игри – Halo. Рос сподели информация за следващото приключение на Master Chief, която потвърди, че заглавието ще излезе през 2015 г. Лошата новина е, че това ще стане през есента. „Halo 5: Guardians е много по-труден проект от Halo 4. Това се отнася за съдържанието и размаха на играта, но и за технологията, която се крие зад чисто новия енджин. Разбира се, има някои основни елемента, които се пренесли от предишните игри, но вложихме сериозни усилия, за да се възползваме от пълните възможности на хардуера на Xbox One. По този начин ще създадем светове и изживяване, достойни да се нарекат next-gen (next generation – игри и конзоли от ново поколение)”. Рос добавя още, че за екипа това означава също, че играта ще върви с 60 кадъра в секунда на сървървите ни и с размах, функции и мащаб, за които сме си мечтали от повече от десетилетие.“

 

На Е3 2013 видяхме първи кадри с новия енджин, който ще бъде използван от 343. Той беше представен в кратък клип, в който основно участие имаше Master Chief – герой, превърнал се в икона.

 

 

Рос отбелязва, че преди година „по-наблюдателните фенове забелязаха, че подбирах много внимателно думите си на E3. Говорех за „пътешествие“, а не за дестинация – това пътешествие започва през 2014 г. с голям скок, а не с малка крачка. Очаквайте още много информация за нашите планове по време на тазгодишното издание на Е3, което започва на 9 юни. Сигурни сме, че феновете на Halo ще бъдат развълнувани от това, което сме подготвили.“

 

Рос допълва, че „2015 година няма да бъде просто „годината на Halo 5: Guardians”, но това ще бъде периодът, който ще ни предостави уникални възможности. Възможността да поканим стари приятели на поредицата, но и да привлечем нови чрез телевизионния сериал Halo, който осъществяваме в партньорство със Стивън Спилбърг."

 

Към съобщението беше пуснато и изображение, на което, освен Master Chief, се вижда още една мистериозна фигура. Към момента още не е известна нейната роля в историята (всъщност, към момента няма нищо известно около историята), но Джош Хоумс, изпълнителен продуцент на 343 Industries, сподели в Twitter, че това не е нито робот Cortana , нито Сара Палмър от Halo 4.

Dying Light: потапянето в света, завладян от зомбита, се отлага

Тагове: