Въпреки възхода на дигиталните продукти геймърите продължават да залагат най-вече на физически носители, когато става въпрос за техните покупки. Това личи от ново проучване на английската Entertainment Retailers Association, според което цели 77 процента от анкетираните отдават предпочитания на игрите на диск срещу 23 процента, които купуват най-вече дигитални заглавия.

На базата на отговорите от участниците в анкетата са изведени четири причини, поради които физическите носители все още са по-популярни. От тях най-сериозна е възможността за препродаване на играта. Според това, колко бързо е изиграна тя и колко популярна е, човек може да си върне голяма част от вложените средства.

Освен това, след като престоят известно време на пазара, физическите игри обикновено са по-евтини и копия "втора ръка" могат да се закупят за част от оригиналната цена, пише MVK.

Елиминирането на нуждата от досадно сваляне на десетки гигабайти информация също е важен фактор, а не на последно място е и желанието на геймърите да имат собствен каталог от физически дискове, които могат да споделят или колекционират.

Виж още: Ето как може да използвате PlayStation VR на Xbox One

Тагове: