Nintendo Switch имаше изключително успешна 2017 година, което превърна продукта в един от най-добрите и желани в множество класации. Същото можем да кажем и за играта The Legend of Zelda: Breath of the Wild, която спомогна много за продажбите на конзолата, а и спечели сърцата не само на феновете, но и на критиката, която я обяви за заглавие на годината. Всички тези постижения са страхотни, но не всичко е толкова розово, след като поддръжката на новата конзола продължава да бъде все така скромна.

Докато повечето големи заглавия на трети страни подминават конзолата, Nintendo пък се опитва да замаже положението с портове на най-добрите си Wii U заглавия. След като вече видяхме Mario Kart 8 Deluxe и Pokken Tournament DX, сега компанията обяви две нови игри за конзолата, като “нови” се използва доста свободно.

Hyrule Warriors: Definitive Edition е подобрена версия на същото заглавие, което видяхме за WiiU и 3DS, която ще има локален мултиплейър, два нови костюма на герои и ще върви в 1080р, когато конзолата е вързана към телевизор.

И ако си мислите, че това допълнително съдържание не е кой знае какво, портът на Donkey Kong Country: Tropical Freeze е дори по-скромен. Тук ще има само един нов режим на игра Easy, при който героят ви може да прави двойни скокове, да се задържа във въздуха повече време и други улесняващи геймплея маневри. Donkey Kong Country: Tropical Freeze ще се появи за Switch на 4 май, а Hyrule Warriors: Definitive Edition все още няма дата на излизане, но се очаква тази пролет.

Въпреки че двете игри са наистина добри сами по себе си, едва ли прехвърлянето на целия Wii U каталог на Switch е дългосрочно решение за новата платформа. Към момента игрите надхвърлят 400, но много малка част от тях са наистина големи и нови заглавия. 

Да, Switch имаше изключително успешна първа година. Стискаме палци през следващите 12 месеца да видим още страхотни игри.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Нов теч подсказва, че PS5 ще бъде значителен ъпгрейд спрямо PS4 Pro

94 | 19.01.2019
Още от Play

Убийствен трейлър на PS4 ексклузива Days Gone (ВИДЕО)

40 | 20.01.2019