Bethesda най-сетне обявиха официалната дата на излизане за дългоочаквания FPS (екшън от първо лице) Prey - 5 май 2017 г., за PC, PS4 и Xbox One. Датата бе представена в последния официален геймплей трейлър на играта. В него виждаме главния герой Морган Ю в бой срещу извънземните на космическата станция Talos I.

Заедно с трейлъра от Bethesda представиха и бонусите за предварителни поръчки на Prey - т.нар. Cosmonaut Shotgun Pack. В него влизат предаваното от баща на син в семейство Ю (според bethesda) oryvie - Margrave shotgun; три Neuromods, две аптечки, патрони за пушка и "уникален ъпгрейд, който да помогне на играчите да запазват ограничените си ресурси".

 

 

Новата Prey беше обявена на миналогодишното издание на Е3. Проектът всъщност стартира под името Prey 2 през 2011 г. като продължение на култовата игра от 2006 г., носеща отново името Prey. Предстоящата игра няма да бъде след поставената от оригинала история или да я доразказва. По думи на Bethesda, Prey ще представлява духовен римейк на заглавието от 2006-а, но няма да се придържа особено към вече поставените основи на света. Играта се развива в алтернативна вселена, в която президентът Джон Кенеди оцелява след атентата срещу него през 1963 г. и е наложил по-добро финансиране на космическите програми на САЩ. Прогресът на хората не остава незабелязан от враждебно настроени извънземни цивилизации, носещи общото наименование Thyphon, които започват да атакуват Земята. Американското правителство естествено успява успешно да изследва извънземните създания и да създаде т.нар. neuromods, способни да реструктурират човешкия мозък, давайки свръхчовешки способности на въпросния индивид. Какъвто е и Морган Ю през годината на започване на играта - 2032-ра.

Междувременно PlayStation VR стана достъпен и в България.

Тагове:
Още от Play