По традиция при дебюта на нови конзоли няма кой знае колко много игри извън шепата заглавия, призвани да подмамят потребителите да бръкнат дълбоко в джобовете си за новия лъскав хардуер. В този смисъл решението на CD Projekt Red да направи PS4 версията на Cyberpunk 2077 съвместима с PS5 е добра новина за милионите фенове на марката.

Полското студио потвърди, че ако си купите PS4 версията на Cyberpunk 2077, тя ще работи с PS5 от деня на премиерата на новата конзола. Съвместимостта ще бъде напълно безплатна за собствениците на играта и студиото обещава, че PS4 версията на Cyberpunk 2077 ще се възползва напълно от възможностите на хардуер от следващо поколение..

Преди това поляците вече бяха потвърдили, че Cyberpunk 2077 ще поддържа платформата Smart Delivery на Microsoft, което означава, че респективно Xbox One версията ще работи на Xbox Series X от първия ден на новата система. 

В решението на студиото има и чисто прагматичен елемент. Преди броени дни то призна, че не е сигурно дали ще може да пусне Next-Gen версията на Cyberpunk 2077 дори през 2021 г., така че пачът за съвместимост с новото поколение изглежда като най-добрия, макар и междинен вариант да видите виртуалния Киану Рийвс на лъскавата си нова конзола.

Портването на игри за новите конзоли при следващото поколение е често използвана тактика от издателите, за да завишат изкуствено наличния каталог и да се възползват от хайпа, но ние бихме искали да видим повече оригинални игри.

Виж още: Публика от FIFA ще създава атмосфера във Висшата лига

 

Тагове: