За мнозина появата на Red Dead Redemption 2 за РС не е въпрос на „дали“, а „кога“. И според немската търговска верига MediaMarkt „кога“ ще бъде в някакъв момент през 2019 г.

MediaMarkt е най-голямата търговска верига за потребителска електроника в Европа, така че може да се приеме за сериозен източник. Към момента на сайтът ѝ в Швеция има оферта за РС версията на Red Dead Redemption 2  с цена от 599 крони. Посочената дата 31.12.2019 г. очевидно е фиктивна, така че не можем да бъдем сигурни кога точно ще видим играта, но премиера следващата есен – точно година след конзолния дебют – изглежда някак логична.

Подобен ход няма да бъде непременно нов за Rockstar, тъй като компанията направи нещо подобно с РС версията на GTA V. Така, освен ако Rockstar не реши да забави РС порта за евентуален next-gen римейк, би трябвало да научим нещо повече за Red Dead Redemption 2 за РС към средата на 2019 г. Разбира се, като всяка спекулация и тази трябва да се приема със задължителната доза здравословно съмнение.