През юли 2017 г. Nintendo запази марката за Nintendo 64 контролер, което накара феновете да се надяват, че появата на Nintendo 64 Mini е въпрос на време. Сега регистрацията е приета, което означава, че миниконзолата е на път.

Самата регистрация е направена в патентното ведомство на Европейския съюз и показва черно-бяло изображение на Nintendo 64 контролер. Запазената марка е регистрирана на 18 юли 2018 г.

Разбира се, такива запазени марки се регистрират редовно по различни причини и е нормално компания като Nintendo да пази ревностно собствеността си. Наскоро японците запазиха отново марка за NES контролер.

И така, има ли наистина връзка между това и новите микроконзоли на Nintendo? Засега е трудно да се каже, но вероятността да видим Nintendo 64 Mini до една година изведнъж става много голяма. Какво точно ще съдържа такава конзола и какво ще представлява - това е въпрос, по който можем само да гадаем. Междувременно Sony също се надява да осребри ретро гейминг носталгията с пускането на PlayStation Classic.

Тагове: