Възнаграждението на шефа на Activision-Blizzard Боби Котик за 2017 г. е била 28 698 375 долара, според подадените на по-рано тази седмица декларации на издател на видеоигри в Комисията по ценни книжа в САЩ. Не бъди твърде ревниви, защото това всъщност е съкращение на заплатите. Но това също е и над 300 пъти повече от надницата на средния служител на Activision.

Котик, който отдавна е един от най-добре платените изпълнителни директори в Америка, е направил 33 065 560 долара през 2016 г.. Така миналогодишното заплащане - комбинация от заплата, акции и други бонуси - е с 4,3 млн. долара по-малко от това, което Кощик е изкарал преди две години.

Някои от най-големите игри на Activision-Blizzard включват Call of Duty, Destiny, Overwatch, World of Warcraft и Hearthstone. Издателят е собственик и на King - компанията, която се намира зад мобилния хит Candy Crush.

Съгласно същото подаване в Комисията по ценни книжа, средният служител на Activision е изкарал 93,660 долара миналата година.

"Въз основа на гореизложеното оценката ни за съотношението на заплатите на главния изпълнителен директор към медианера е 306: 1", гласи текстът. "Благодарение на голямото разнообразие от работни функции в нашата компания, която прави бизнес под множество глобални юрисдикции, компенсацията, която се изплаща на нашите служители, се различава значително между отделите, нивата на опит и местоположенията. Смятаме, че нашите служители са справедливо компенсирани и подходящо стимулирани."

Тагове: