Тъй като колекцията от компютърни портове на Sony се увеличава, компанията може да се стреми да пренесе повече функции от конзолите си и на платформата. Макар че понастоящем всички портове на компанията съдържат постижения, които могат да се печелят на PC, те са част от използваната платформа или стартираща програма и не използват емблематичните PlayStation Trophies. Това обаче може би ще се промени.

Според доклад на TrueTrophies, платформа за сканиране на трофеи, която проследява постиженията в PlayStation Network, Sony тества версия на системата за PC. Нейните скенери наскоро са засекли PSPC като нова категория в PlayStation Network. Съобщава се, че листингът все още е свързан със системата за трофеи на PlayStation 5, тъй като е единна система, но е отделна платформа в мрежата.

Както добавя TrueTrophies, PSPC може да означава PlayStation PC - издателския етикет, който Sony използва за своите PC портове.

Списъците с постижения в бившите ексклузивни игри за PlayStation и техните версии за PC са като цяло идентични. Въпреки това получаването на постижение на PC дава възможност за уведомяване и проследяване само от използваната платформа, независимо дали става въпрос за Steam или Epic Games Store. Ако Sony работи по добавянето на трофеи и към своите компютърни портове, може би ще видим PlayStation PC launcher или връзка с PlayStation Network в играта.

Подобна система вече се използва от Microsoft за компютърните версии на многобройните игри за Xbox. Независимо от магазина и платформата, която използва играчът, получаването на постижение актуализира и профила на потребителя в Xbox, за да се следи важният етап.

Досега Sony не е обявила планове за въвеждане на стартов модул или пренасяне на функции от PlayStation Network на PC. Така че, както обикновено, приемайте този доклад с известна доза недоверие. Още игри от студията на Sony са на път да се появят и на PC, включително Horizon Forbidden West, Helldivers II и римейкът на Marathon.

Снимка: Unsplash

Виж още: Microsoft готви "мобилен Steam" за iOS и Android геймърите

 

Тагове:
Още от Play