Създателят на играта Earthworm Jim и основател на гейм компанията Shiny Entertainment Дейвид Пери съобщи, че Sony работи над нова версия на своята преносима гейм конзола PlayStation Portable (PSP).

Той твърди, че е научил информацията от един от разработчиците, които участват в създаването на новата игрова система. По-любопитното е, че според Пери, така нареченото устройство PSP2 ще се появи в продажба още през есента на тази година.

Както се очакваше представителите на Sony отказаха коментар по темата. Преди дни обаче се появи информация, че японското подразделение на компанията е започнало да търси тестери за ново гейм устройство, което има отношение към търговската марка PlayStation. Тогава също не стана ясно над какво точно работят представителите на Sony.

Според информацията, разгласена от Пери, в новата портативна конзола няма да има слот за дискове във формат UMD. При това игрите ще се записват направо на карти с памет и ще могат да се свалят от мрежовата услуга на Sony. Тази информация също не беше потвърдена от технологичния гигант.

Тагове: