StarCraft е игра, която не се нуждае от представяне. StarCraft Remastered пък е преработената в разкошна резолюция на същата тази игра, която от днес вече е достъпна за РС геймърите.

Подобренията, които новото издание носи, са доста и определено правят играта привлекателна дори и само за да си припомним защо и до днес тя е считана за крайъгълен камък в стратегическия жанр.

Със StarCraft Remastered ще може да записвате прогреса си в облака, за да не се притеснявате, че ще изгубите сейвовете си; мултиплейърът е преработен изцяло и предлага по-добра мачмейкинг система, така че едва ли има съмнение, че сървърите ще се напълнят от самото начало. Накрая само с едно натискане на клавиша F5 може да сменяте между два графични режима - на оригиналната визия и на преработената, - в случай че просто искате да си припомните революцията в графиката за последните две десетилетия.

StarCraft Remastered се предлага през сайта на Blizzard на цена от 15 долара. В това число влиза и разширението Brood War. Добрата новина е, че ако нямате нужда от обновленията, можете да вземете напълно безплатно StarCraft и Brood War. 

Завръщането на добрия стар StarCraft е поредното доказателство, че 2017 се оформя като годината на носталгията. След обновената Nokia 3310, шумa около Paint, NES Classic и Crash днес вече можем да се пренесем отново на чужди светове, където да се вплетем в битките между терани, зерги и протоси. Носталгията е силна тема, тъй като децата и младежите, израснали с тези игри и джаджи, днес са големи и готови да плащат за романтичните спомени на едни по-различни и отминали времена. 

Оригиналната StarCraft излиза през вече далечната 1998 година и бързо се превръща в огромен хит. Играта често е определяна като едно от най-значимите заглавия в гейминг света, като всеки почитател на жанра ще отвърне с приятна усмивка само при споменаването на фразата Battlecruiser operational. За първата си година StarCraft постига над 1.5 млн. продажби. В края на 1998 година излиза и разширението Brood War.