Ако сте редовен посетител на Twitch и днес сте отворили сайта и той ви е напомнил на Facebook, „повредата“ не е във вашия „телевизор“. Днес Twitch представи Pulse, следващата стъпка в трансформацията на сайта, който се превръща в пълноправна социална мрежа.

Pulse позволява на Twitch потребителите да публикуват актуализации, които се показват на една страница с новини, включително стрийм клипове, видеоклипове, линкове, снимки и съобщения.

Pulse събира всичко на едно място, така че феновете да не трябва да посещават специални страници, за да виждат кураторски емисии и последните стрийминг новини.

Повечето хора с регистрация в Twitch трябва вече да виждат новата Pulse емисия на първа страница, въпреки че услугата ще достигне до профила на всички потребители в следващите няколко седмици. Стриймърите могат да публикуват актуализации чрез Broadcaster Dashboard и Channel Feed, докато зрителите могат да реагират и да публикуват съобщения директно от Pulse страницата. Разбира се, редакторите и модераторите могат да изтриват мнения и коментари, направени в техните канали.

Всички съобщения ще се появяват на първа страница в хронологичен ред, макар че Twitch казва, че работи за организиране на потока от информация в Pulse според значимостта.

"Нашата цел е да свържем зрителите със съдържанието, от което те най-вероятно се интересуват", казват от Twitch. "В бъдеще ще работим, за да намерим най-добрия начин, за да извеждаме мненията ви на най-доброто място."

Отделно от Pulse тази пролет Twitch планира да пусне свой собствен магазин за видеоигри, което ще позволи на зрителите да закупуват някои игри директно от сайта. Twitch казва, че ще има "десетки" игри при отварянето на магазина, включително заглавия от Telltale Games, Ubisoft, Digital Extremes, Hi-Рез Studios, tinyBuild и Paradox Interactive.

 

Introducing Pulse from Twitch on Vimeo.

Тагове: