Официално поредицата Uncharted изглеждаше като приключена, но според някои най-хитовата серия на Sony просто е прекалено голямо име, за да бъде прекратено. На тази мисъл ни навежда и прясна обява за нов проект под шапката на Sony Worldwide Studios.

В нея се търсят специалисти в областта на дизайна и анимациите, които да работят с Naughty Dog.

По-нататък в описанието се говори за "новата глава в екшън приключение от трето лице с кинематографски характер".

Разбира се, засега всичко е в сферата на чистите спекулации, но имайки предвид, че премиерата на PlayStation 5 наближава, едно добро предположение би било, че премиерата на новата конзола ще бъде придружена с най-доброто, което Sony може да извади от каталога си: а това безспорно е Uncharted игра.

От друга страна, на теория може да става въпрос и за друга игра като продължение на The Order: 1886 или напълно оригинален проект, макар последното да е по-малко вероятно, като се има предвид, че се говори за "нова глава" в навярно вече съществуваща поредица.

Оттук насетне идеите ни са ограничени единствено от въображението: игра с дъщерята на Нейт като главна героиня, прикуел с младия авантюрист или дори нещо със Съли. Предстои да разберем, но самата мисъл, че ще има още Uncharted игри, е вълнуваща.