Видеоигрите, каквито ги познаваме, съществуват само от половин век. Но през това време видяхме огромен брой игрови конзоли, пуснати на пазара. И има един човек, който всъщност успя да купи почти всички от тях. Говорим за над 24 000 различни машини. И сега научихме, че след натрупването на такава невероятна колекция собственикът е решил да продаде цялото нещо за значителната сума от 1 милион долара. Можете да видите снимка от списъка в eBay само на част от тази поразителна колекция.

Всичко това се случва благодарение на френски колекционер, който е известен просто с прякора kariaure и според неговия списък в eBay той е имал доста интензивно приключение покрай колекционирането на своите конзоли. Това хоби започва в началото на 90-те години. С настъпването на 2000-те той е продал всичко, но известно време по-късно подхваща хобито отново, а след това през 2011 г. отново спира. И накрая, през 2018 г., докато е на пътуване до Япония, страстта се завърнала още по-силно. Тогава kariaure закупува всяка игра, която някога е продал, и по този начин колекцията нараснала до сегашния си размер, съдържащ почти всяка конзола, известна на човечеството.

Ако успее да продаде всичко, смятаме, че ентусиастът трудно ще се доближи до натрупването на такава колекция отново. И наистина къде изобщо се съхранява такова нещо? Наистина не можем да го виним, че ги разпродава. За някои запалени геймъри обаче това ще бъде твърде добра възможност, за да ѝ устоят. Ако сте богат историк на тема видеоигри със завидни финансови възможности и искате тази наистина легендарна колекция от Kaori30, можете да се насочите към eBay, за да разгледате нейното съдържание. Текущата цена „Купете сега“ е определена на 984 000 евро, което е около милион американски долара.

Снимка: kariaure

Виж още: След като повиши цената, Sony намали теглото на PS5

 

Още от Play