Определено Steam Machine разбуни духовете в конзолния свят и даде заявка за една дълго чакана революция в този потребителски сегмент. Но днес научаваме, че Valve явно се погтовя за пускане на още едно устройство, наречено Steamboy, което ще ни даде възможност да играем където и да сме. Steamboy е портативна кознола от Valve, която досущ прилича на PlayStation Vita.

Всъщност Steamboy може би ще играе ролята и на Steam Controller, а 5-инчовият дисплей да се използва, когато не сте вкъщи. В момента няма много детайли около това портативно устройство, но от The Escapist казват, че то може би ще има четириядрен процесор (вероятно един Intel Atom или AMD A4) и 4 GB оперативна памет + 32 GB вградена. Също така то ще има 3G възможности.

Звучи обещаващо дори ако устройството бъде ограничено до по-леки игри. Предполага се, че тази мини Steam Machine ще направи своя дебют през 2015 година, за когато е насрочено и официалното пускане на Steam Machine. Сега Steamboy съществува само в едно загатващо видео. Ние ще следим развитието на този продукт и ще ви информираме за още интересни неща.

 

 

Виж още: Valve показа филналния дизайн на Steam контролера

Тагове: