Независимото студио Campo Santo, създало хитовото приключение Firewatch, вече не е чак толкова инди. Създателите на известната игра, която грабна доста награди през 2016 г., са закупени от гиганта Valve, а мистерията около сделката и това как ще бъде използвано студиото от собственика на Steam все още е пълна.

Добрата новина за феновете на работата на Campo Santo е, че новата му игра In the Valley of Gods не изглежда да е застрашена по какъвто и да било начин. Проектът продължава и студиото поне за момента няма да бъде отклонявано в друга посока. Самата In the Valley of Gods се очаква догодина, но засега за нея все още се знае твърде малко.

Студиото обаче уверява, че минаването под шапката на Valve не означава, че то ще прави игри само за РС.

"Споделяме същите ценности, когато става въпрос за гейминг, и да работим с Valve беше нещо логично", пише студиото на своя сайт.

Момчетата и момичетата от студиото ще заменят слънчева Калифорния с по-мрачния и дъждовен американски Северозапад, тъй като студиото ще се премести в щата Вашингтон, за да е близо до новия си собственик. Steam и Vive отнемаха огромната част от времето и ресурсите на Valve в последните години, но сега създателите на Half-Life се заричат да се върнат в бранша и да "започнат отново да издават игри".

Тагове: